לחברים שבת שלום וחג ט”ו בשבט שמח
מצ”ב דיווח על הנעשה בקהילה – אביב מן
1.החלטה על מתחם הבנייה הבא – והמשך הקליטה
באסיפת החברים האחרונה החלטנו כי מתחם הבנייה שיפתח יהיה מתחם הבוסתן. במתחם יש 11 מגרשים לבנייה כאשר בשלב הראשון אנו מתכוונים לפתח ולאייש 6 מגרשים בלבד. בנוסף בהתאם להחלטה אנו מתכננים כביש מחבר וכן ביצוע חניות בחלק המערבי על מנת להקל על מצוקת החנייה.
ההחלטה על פיתוח המתחם באה לתת מענה על מצוקת המגרשים הקיימת בקיבוץ – כיום יש בתוך הקיבוץ 5 מגרשים שניתן לבנות בהם, מגרש אחד לפיתוח מיידי – אליו מתוכננת להיקלט משפחה , מגרש כפול ליד מועדון 60+ אשר השיחה החליטה לא לפתח היום, ואת בית הרופא שעל מנת לפתח אותו נצטרך להרוס את הבית העומד במרכז המגרש הכפול.
המשך קליטה בקיבוץ – לאחר שהתקבלה ההחלטה ויש מגרשים אליהם יקלטו המשפחות אנו מאיצים את תהליך הקליטה בקיבוץ.
בתכנון לקלוט משפחה אחת למגרש 210 – האחרון בחמניות, משפחה אחת למגרש בתוך הקיבוץ ועוד 4 משפחות ( 2 כבר התקבלו לחברות ) למתחם הבוסתן.
2. כספומט בקיבוץ
הכספומט הותקן ועובד. תוך כדי שימוש אנו מטפלים בתיקון בעיות שמתגלות (לדוגמא אפשרות להוציא רק 500 ₪ ולא 800 ₪ כפי שסוכם – הבעיה תוקנה).
חברים שעדיין מתקשים בהפעלה יכולים לפנות לשרון / טוניה , ותיקים מוזמנים לפנות גם לאביגיל / שי בירן.
3.שיוך דירות
ביום ג’ התקיימה פגישת צ’ק ליסט לתיקון ההערות שהגיעו מהמנהל לאחר בחינת החומר שהוגש. הוגשו חומרים נוספים בהתאם לדרישות המנהל והנחנו את עורכי הדין להאיץ את קידום התיק במנהל.
בשבועות הקרובים אנו משלימים את הטיפול בחריגים כדי להסדיר את כל הנושאים שלא נסגרו מול החברים- לפני ההחתמה על חוברות השיוך הקנייני.
השלב הבא בתהליך הוא החתמת החברים על חוברת השיוך הקנייני , חוברת אשר מסדירה את מערכת היחסים בין הקיבוץ והחברים לאחר שיוך הדירות במנהל. התהליך יחל בהרצאת הסבר של עורכי הדין על עקרונות החוברת ולאחר מכן קביעת ימים מרוכזים להחתמת החברים.
4.מועדון נעורים
לאחר דיון נוסף בהנהלת הקיבוץ הוחלט כי ממשיכים בפרוייקט בניית המועדון החדש. הסיבה להחלטה הייתה ההערכה כי פיתוח המועדון החדש תארך זמן משמעותי וכן כי בתקופת הבנייה שוב תהיה בעייה של מקום לנערים, ובנוסף הייתה התנגדות הן של ההורים והן של מערכת החינוך להמשיך בתהליך הבחינה בניגוד להחלטת הקיבוץ. אנו מתכננים להתחיל בבנייה במהלך חודש מרץ לאחר שהקרקע תתייבש מהגשמים.
————————————————————————————————
עדכוני תשתיות – יוסי מלכי
- שודרגו עמדות האשפה במימון וביצוע של מחלקת התברואה של המועצה בראשות אסי אליה ובשיתוף – יניב כץ. יצקו ריצפת בטון, ליד הבית של שרון ורדי, ליד מגרש הטניס ובשכונת השרון ליד האורווה . בתוכנית להעביר את פחי האשפה מהמחסן של הנוי לאזור מפעל הבשר ליד הרמפה לטובת שכונת השרון ובתי הילדים. אנו בוחנים בימים אלו הצעות לגידור דקורטיבי של העמדות.
- שופצה עמדת הקומפוסט אליה יצקנו קירות בטון במקום הגדרות, בהמשך נבצע גג איסכורית על העמדה. בשיתוף ותמיכה של היחידה הסביבתית במועצה.
- סודר משטח בטון לחניה נוספת במועדון 60+ לטובת הקלנועיות.
- מגרש הספורט בתמיכת מחלקת הספורט של המועצה עבר שיפוץ והתחדש. נפרשה רשת המונעת מהיונים לקנן במקום. חודש וסומן משטח הפעילות – עזרו לנו לשמור עליו להנאת כולנו.
- אנו ממשיכים לטפל בתקלות חשמל, מים וביוב וכן בתיקון נזילות בגגות הבתים.
——————————————————————————————–
עדכוני תרבות וקהילה
ימים עמוסי אירועים ומלאי שמחה ועניין לפנינו… סיבות טובות להיפגש:)
* קבלת שבת הערב יום שישי בסילו בשעה 18:30.
* ט”ו בשבט – ניפגש לפעילות בחיק הטבע, הצגה ונטיעות מחר יום שבת בשעה 9:00 בעין בידה.
*יום א’ 12/2 הצגה “עץ הבלונים” עם אלון זמק בסיפריה בשעה 17:00
*יום ג’ בשעה 17:00 חוגגים ט”ו בשבט במועדון 60+
*יום ד’ בשעה 17:00 החלפת והשאלת תחפושות לפורים. יהיה גם פלאפל (תשלום במזומן). במבואת חדר האוכל.
*יום ה’ ה 16/2 החברים של נחום בערב מחרוזות. בסילו. תביאו חברים. יהיה שמייח!
*יום שבת ה 18/2 יום המשפחה עם המון המון הפתעות בשעה 11:00 בסילו. על מנה עם סיפור משפחתי לתחרות המנה של הקיבוץ כבר חשבתם??? תהיה ארוחת טעימות מפנקת במיוחד ועוד ועוד.
ותאריכים קדימה לשריין:
* עדלאידע והפנינג פורים יתקיימו ביום שבת ה 11/3.
* מסיבת פורים מבוגרים תתקיים ב 17/3. יש כבר תחפושת ?
* סדר פסח – ההרשמה נסגרת היום… האחרונים שטרם נרשמו מוזמנים להירשם. יש עוד מספר מקומות.
—————–
מזל טוב להדס, נועם, שובל וטל לסבים דוד וברכה ולכל שבט שורנזון להולדת הבן, אח, נכד…בישלולה מפנקת בדרך אליכם.
*בדיקת כירורגית שד – ד”ר דנה משולם תגיע אלינו למרפאה בתאריך 19/3 משעה 16:00 בעלות של 100 ש”ח. להרשמה לתור לחצי כאן
*עמדת מחזור מוצרי אלקטרוניקה וחשמל תגיע תיפתח אצלנו בימים הקרובים. על מיקום העמדה ופתיחתה למחזור נעדכן בקרוב ממש.
סופ”ש נעים לכולנו.